2010. július 25., vasárnap

Utolsó cottage élmény Tiny-ban

Aznap, mikor hazaértünk Algonquin-ból, Andris meg is gyógyult, utána három napig egyfolytában evett (ezt Loncinál igen könnyű végrehajtani, nem véletlenül viszünk haza családilag plusz 10 font túlsúlyt)
Hétfőn, 12én újra elindultunk néhány napra egy Tiny nevű városkába. A városka a Georgian Bay partján van, olyan szakaszon, ahol a part gyakorlatilag összefüggő homokos strand.
A cottage kényelmes, tágas, mindennel felszerelt ház volt, nagy kerttel, a parttól párszáz méterre - érdekes, hogy bár sokkal több komfortot nyújtott, mint a kis rusztikus faház a kempingben, mégsem éreztük olyan otthonosnak. A tulajdonosok árulták a házat (165000 CAD), és a környéken még rengeteg ház eladó volt (nem tudtuk megfejteni, milyen titkos vész miatt akarnak szabadulni az ingatlanuktól, mert a környék és a természeti adottságok pazarok).
A házunktól két km-re kezdődött az Awenda Provincial Park, csodálatos erdei úton autókáztunk, a fák két oldalról boltívvé záródtak az út fölött. Amerre csak mentünk, mindenütt erdő, Andris meg is jegyezte a kocsiban: "látom ott. sok fák. nyolc." A program öt napig gyakorlatilag ugyanaz volt, strandolás délelőtt és délután a sekély, langyos vízben, homokturkálás, stb., közben nagy ebéd utáni szieszták, este borozgatás, pihi. Ezzel így mindenki meg volt elégedve. A házban volt egy polcnyi regény, ki is használtam, két hónap után végre elolvastam egy jó könyvet.




















1 megjegyzés: