2010. június 6., vasárnap

Montreal






















A szallas kellemes csalodas, csodalatos kornyeken van, egesz olcso, kozelben egy giganagy jatszoter, meg egy park, gyerekek imadjak. A vendeglatonk egy ukran szarmazasu, kozepkoru angol-francia tanarno, nagyon kedves, intelligens, sokat dicser minket, mondta, hogy milyen atletikus alkatunk van. :) Zsofit meg tanitja angolul, pedig nem is kertuk.
Reggelinel jokat beszelgetunk, lehet gyakorolni a nyelvet. Elso nap egy perui-skot hazasparral ettunk, na ugy elamultak Laci bolcs megallapitasaitol, hogy ok meg megkerdeztek, hogy Laci vmi academic? Azota csak ugy hivom Lacit, hogy "Athletic Academic".
Montrealba kb. fel ora alatt erunk be innen, de mivel bejott a hely, harom napra itt maradtunk.
Montrealban elso nap megneztuk a Forma-1es palyat, sot, koroztunk is rajta, legyen mar Lacinak is valami programja...
Montreal sokkal sokkal hangulatosabb, mint Toronto, tenyleg europaibb a hangulat, a francia sikk sokat szamit (ez mar Quebec tartomany).
Voltunk egy Tropicarium-szeru, zart allatkertben (esett aznap is), na ez tetszett a gyerekeknek, foleg a pingvinek. Az ido valtozekony, ugyhogy a varosnezes egy resze kocsibol tortent, a gyerkocok hatul aludtak, mi meg nezelodtunk az esoben. Hangulatos a belvaros, meg van egy nagy Gellerthegy szeru dombjuk is, onnan mindent belatni. Ha belegondolok, hasonlit Budapestre sok szempontbol, megvan a varnegyed megfeleloje, van Vaci utca, Duna-parti korzo, Margit-szigetek, csak mindenbol tobb es nagyobb. Itt masok az emberek, mint Torontoban, sokkal kevesebb az elhizott, tobb a trendi, sikkes fiatal. Persze, nehez megallapitani, ki a helyi, sok a turista, pedig meg nincs is szezon.
Volt egy mosomedve-etetesem is, olyan szelid volt, hogy kezbol ette a kekszet az egyik parkban (remelem, nem volt veszett).






Laciek az egyik parkban meg mormotat lattak a jardatol kb 2 m-re.
Ma nagyon rossz ido volt, elvittuk a kicsiket egy oriasi jatszohazba, harom ora kuszas-maszas utan most alszanak, total KO. Holnap elindulunk Quebec City-be, meg nem tudom, hol fogunk megszallni. Az ido tovabbra is rossz, hideg es esos. Hallom, otthon meg vegre odaert a nyar, mar Ratok fert. Sok puszi.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Athletic család,
    ez mostmár rajtatok marad.:) örülünk, hogy minden rendben megy, annak meg pláne, hogy tudtok hírt adni magatokról Toronton kívülről is. pár napot kihagytam az olvasásból, de így legalább sok képet nézhetek egyszerre. látszik, hogy a gyerekek nagyon élvezik az újdonságot, Zsófin felfedeztük a Lonci-design jeleit, néhány képen meg látszik a szülők fáradtsága is.
    itthon minden megy a maga megszokott medrében, kivéve a folyókat, nem tudom mennyi magyar híreket néztek, Borsod megye kb. teljesen víz alatt van, Budapesten meg a Római. de mostmár úgy néz ki rendeződik. Noámi már nagyon várja a suli végét, írják a "vakáció!"-t. új mániája, hogy lovas artista lesz belőle, köszönhetően a cirkuszlátogatásunknak. ezt csak tetézte, hogy pár napja volt a nemzeti vágta sok-sok lóval... Letiből közben meg aerobic edző vált, letette a vizsgát, és hihetelen nagy az érdeklődés a zumba iránt. úgyhogy nagy a lelkesedés, közben meg megy a tanulás az egyetemi vizsgákra is - ahogy nálam is, bár már csak kettő van hátra, úgyhogy már látszik a vége. a szakmai gyakorlatot úgy néz ki a k&h-ban csinálom, bár az iskolával nem akarnak együttmőködési megállapodást kötni, csak velem:) szülők is jól vannak, különösebb történések nincsenek, hétköznapok jönnek-mennek.
    mindenkinek sok puszit küldünk, és várjuk a további beszámolókat!
    Hadi család

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok kedves Hadik! :)

    Elolvastam, eddig minden bejegyzéseteket, és hát nagyon szimpatikusnak tűnik ez a Kanada.
    Érezzétek jól magatokat, és lássatok nagyokat.

    Ami külön tetszett, hogy gyakorlatilag mindenhol ahol jártatok volt valami játszótér vagy valami gyerekfoglalkoztató.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Egy kis dél-kazahsztáni utazgatás után ma sikerült elolvasnom Laci e-mailjét, meg behoznom valamelyest a lemaradásomból a blogotok olvasásában is. Gyönyörű helyeken jártok, tetszik nagyon:-) Sok szép kalandot kívánok a Hadiknak, várom a sztorik folytatását!
    Zoli

    VálaszTörlés