2010. június 25., péntek

Farm élmény





































A party-n megismert anyuka javasolta, hogy menjünk el a Whittamore család farmjára epret szedni, meg játszóterezni.

A családi farmot úgy kell elképzelni méretre, mint egy hazai TSZ-t, óriási földek, ahol az éppen szezonális terményt szedheti a jónép.
Teljesen profi az egész, képzett személyzet terelgeti a vendégeket, rengeteg a család, meg jönnek idősebbek a befőznivalóért. Pluszban volt kézműves kajákat áruló farm store, játszópark, étterem, stb.

3 dollárért kaptunk egy üres vödröt, aztán mehettünk a kijelölt sorra teleszedni. Jó sokan voltak, ahogy láttam, ment a pazarlás mindenhol, a töveken 2 centinként óriási eprek, a hobby-földművelők meg szedték össze-vissza. A gyerekekről nem is beszélve...

Andriska, miután halálra taposott pár epret, beült két sor közé, és komotósan tömte magába, még a szárat is szépen leszedegette. Gondoltam, most legalább kiderül, ha allergiás rá. Nagyon morbidan nézett ki, mint akin épp most végeztek törlés nélkül nyílt hasi műtétet. Zsófi szokásos pedáns stílusában két ujja közé csippentett egy-egy szemet, és jött megmutatni, hogy elég érett e.

Jó meleg volt, úgyhogy a borsószedést Laci lefújta, fogtuk a vödrünket, aztán átautóztunk a farm-stílusú játszótérre, ólak, traktorok, meg egy csomó nagy csúszda.

Itt aztán ment a szokásos kúszás-mászás, az egyik mászókán Andrist kísérgetnem kellett, megvolt a kardioprogram aznapra.
Mikor hazaértünk, megtudtuk, hogy a teleszedett vödör tartalmáért (kb. 5 kiló eper) is kellett volna fizetni, nem 3 dollárért vágtánk volna hozzánk a boltban kb. 10szer annyiba kerülő epret.
Na, így szednek a magyarok epret Kanadában...
















1 megjegyzés:

  1. Az a gyerek, úgy néz ki az epertől, mint amikor Rambó csendben késsel végigment a vietnami néphadseregen. :)

    Úgy látszik ez a szed magad, mindenhol menő dolog.

    Egy kicsit más az ottani "tanya" mint amit én láttam. :)

    VálaszTörlés