2010. május 29., szombat

Kanadai szafari










A heten elmentunk szafarizni, elvegre is Kanadaban vagyunk, ezt nem lehet kihagyni. Persze mar a fobejaratnal elakadtunk a jatszoteren, utana meg Zsofi kikonyorogte, hogy menjunk be a strand reszre (itt nincsenek vadallatok, csak sok kisgyerek, lehet donteni, melyik a jobb). Jo kis hely volt, dimbes-dombos medence max 30 cm vizmelyseggel, a kicsi eleteben eloszor volt strandolni, egyfolytaban mondogatta, hogy "vizesz".
A szafari kocsival athajtos tipusu, tenyleg vicces, ahogy ott kolbaszolnak a kocsitol par meterre a zsirafok meg az orrszarvuk. Andris mindenkepp meg szerette volna kaparintani a strucctojasokat, persze ez nem ment.
Itt Kanadaban a biztonsagra meg a felelosseg elharitasara eleg nagy hangsulyt fektetnek (nehogy pereljen az allampolgar), ki is volt irva, hogy "Trespassers will be eaten".
A GPS nagyon bevalik, Laci ugy allitotta be, hogy a leggyorsabb uton navigaljon, na, mentunk ungon/berken keresztul, legalabb vegre lattuk a kanadai tajat.
Ami egyre inkabb biztos, hogy a gyerekek napi ket-harom ora autozastol mar teljesen kipurcannak, plane melegben. Egy-egy menos nap utan teljesen ki vagyuk vasalva a sok vinnyogastol. Ilyenkor csak egy megoldas van: kicsi edes maci alaku keksz, ez lett az elsosegelycsomagunk alapfelszerelese. Edesseg-korlatozo elveimet atmenetileg felretettem, ahogy a szomszedasszonyom mondta, eddig elveim voltak, mostmar gyerekeim...

1 megjegyzés:

  1. De jó, végre új bejegyzés!!

    De hogy szafari?:o)
    Nagyon örülök, hogy láttatok végre valami genuine kanadait: amikor arra a trópusi országra gondolok, Nekem is azonnal a fenséges oroszlánok, a végtelen pampákon legelésző elefántok és a vicsorgó majomcsordák (a játszótéren) ugranak be elsődlegesen.
    Lacinak mongyad, h írjon (vagy mongyon Neked tollba) vmit az ótóról, kíváncsi vagyok, h mijjen a futóműve (nagyon amcsi hangolás?), visszakapcsol-é rendesen az ótómata váltó stb.)
    Andris Őrmester a "vizes" szót is úgy mongya, mint a "gombóc" szót? :o)
    Itt (Kaposváron) is vannak dógok: Nimó nagyot nőtt megint, méretei alapján lassan elnevezzük kedvenc dinoszauroszomról, a Tarbosaurus Bataar-ról.
    Én ma még maszekolok Lg-t (nem teccik), de hétfőn megyek fel Pestre egy-két napra villanyszerelni! Plusz becsatlakozok egy fázishuszár tanfolyamra, ami áprilisban indult, egy hónap múlva fizika- és matekvizsga, úgyh Ohm-, Faraday-, Amper- Volta-törvényezek ezerrel.

    Írjatok gyakrabban, és máshogy is jelentkezhettek (én csörögnék, de megint nincs egység a telefonom – de nem baj, majd visszahívást kérek tőletek... :o)))

    puszi mindenkinek, (Zsófinak egyesen rózsás csókok)
    d.

    VálaszTörlés