2010. május 25., kedd

High Park







Itt tombol a kanikula, 31 fok volt ma, UV ezer. Elmentunk Toronto legnagyobb parkjaba, allatkert, kaland jatszoter, piknik, gyerekhajkuraszas. 4 ora alatt ugy elfaradtunk, hogy delutan mar csak otthon kornyadoztunk. A park tele volt szebbnel szebb madarakkal (Apu, kepzeld, nagyon szelidek a madarak, van vmilyen barna hasu fekete rigo szabasu madar, egy meterre megkozelit, itt a kertben is van feszke. Ma lattunk kardinalispintyet, legalabbis azt hiszem, az volt.) A mokusok a helyi verebek, rengeteg rohangalt ma a parkban.



Agi, nem is irtam, hogy mar penteken atvette Laci a kocsit, egy 3500 kobcentis chevrolet impala, elferunk benne kenyelmesen. Persze ez itt inkabb kisebbfajta auto, rengeteg a nagy SUV. Az utak iszonyu szelesek, 6-8 savos tobb helyen a palya. Es eleg komotosan vezetnek, mindenhol korlatozasok, a buntetes meg atszamitva akar millio forintos nagysagrend, ugyhogy mi is poroszkalunk.



A kocsiban van GPS, teljesen el vagyunk kenyeztetve, terkepet elo se kell venni. Lassan szervezodik a kiranduloprogram is, juni elso feleben Montreal/Quebec a cel, juni masodik feleben a Huron to partvideke, juli elejen leszunk egy hetet nemzeti parkban.



A heten meg itt leszunk Loncinal, innen megyunk kirandulgatni a kozeli helyekre, Niagarahoz, Torontoba. puszi Nektek, jo ejt (itt negyed 12)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése